Vi KronobergsVävare logga

Vi KronobergsVävare


Vi KronobergsVävare

bjuder på nedladdningsbara väv-filer

Vi KronobergsVävare erbjuder dig som använder datorprogram för din vävplanering att ladda ned ett och annat vävförslag.
Filerna är i s.k. .wif-format. De flesta moderna vävprogram kan läsa detta format, som kan utläsas "weave information file".

Gör såhär: högerklicka på filbeteckningen (blåmarkerad). Du får då upp en lista att välja från. Välj "spara mål som" (gäller Internet Explorer), eller "spara länk som" (gäller Firefox och Netscape). Sedan får du välja var i datorn du vill spara filen. I Internet Explorer bör man kolla i dialogrutan att "filformat" visar "alla filer", amnnars kan det hända att filen får dubbla "efternamn".
- Om du använder Mac eller en annan internetläsare än ovannämnda kan jag tyvärr inte hjälpa till. Mejla mig gärna med en beskrivning, så inför jag den här!

För att öppna wif-filen i ditt vävprogram kan du behöva göra någonting annorlunda än du brukar. I mitt program (Fiberworks PCW) måste man i "öppna"-rutan byta filformat till .wif innan filer med det efternamnet syns. Ofta finns något motsvarande i andra program.

Filerna kommer huvudsakligen att ha att göra med vävar vi på något sätt behandlat någon annanstans på vår hemsida.
För närvarande finns här några olika "falska dubbelvävar" - se vidare vår septembersida för år 2006.
Observera att samtliga vävar har en extra blå varp- resp. inslagsrand i slutet, eftersom jag föredrar om ett av lagren är smalare än det andra.

falsk dubbelväv
Detta var utgångspunkten från septembersidan
Lek gärna vidare själv! Blir det något kul som du vill dela med dig av, mejla gärna din väv (i .wif-format) till mig så lägger jag till den i listan här!
 

 
För att komma tillbaka till Vi kronobergsVävares huvudsida, klicka här.

Eftersom Geocities, där vi från början hade resten av vår hemsida, inte tillåter .wif-filer ligger denna sida hos Bergdala Spinnhus.

Vill du ta del av en fantastisk skatt av sådana här vävfiler rekommenderar jag ett besök på www.handweaving.net - en samling av vävar från både gamla böcker och enskilda personer.