Bergdala Spinnhus

handvävt - bubbliga sjalarDessa sjalar är vävda i ull och bomull. Efter vävning och fransande är de tvättade i maskin, så att ullgarnet krympt. Eftersom bomullsgarnet inte krymper, blir resultatet bubbligt.

Jag gör några olika varianter, till exempel (nedan till vänster) en luftig sommarsjal i pastellfärger. Sorbet-sjalarna är vävda i bomull med lin i inslag, för lite somrigare och "krispigare" känsla. Även dessa har ullgarn i de krympta ränderna. Finns just nu i vitt, rosa (hallonsorbet), grönt (päronsorbet), aprikos. De kostar 850 kr.
Intresserad? Kontakta mig för närmare detaljer.

En annan modell kallar jag "STENMUR", nedan till höger. Vill du veta hur det går till att göra en? Läs här.
"Stenmurar" kostar också 850 kr.

Sorbetsjalar, stenmurar och annat bubbel kan naturligtvis beställas i önskad färgkombination, maila mig för beställning.
Observera att bubbliga sjalar måste handtvättas, annars kommer de att krympa ytterligare!

sommarsjalar i sorbertfärger
"STENMURAR" på stenmur

Vill du hellre väva själv, kan du köpa en beskrivning av mig. Den innehåller text om hur man väljer garn, hur man beräknar längden, hur man tvättar osv. Dessutom innehåller den två solv- och trampnotor, en för 8 skaft och en för 4 skaft. Beskrivningen kostar 50 kr, och köps enklast här.

bilder ur beskrivningenbubbliga sjalar i dubbla lager
En annan variant på bubbligt - också dessa är av ull och bomull, men är vävda i dubbla lager. Efter vävning och fransande är de tvättade i maskin, så att ullgarnet krympt.

Med hjälp av en beskrivning av hur man väver "galler"-sjalar kan du själv experimentera med denhär idén. Beskrivningen kostar 50 kr, och köps enklast här.

bubblig sjal i dubbla lager
bubblig sjal i dubbla lager

Bergdala Spinnhus
Bergdala 27
365 92 Hovmantorp
kerstin@bergdalaspinnhus.com

www.bergdalaspinnhus.com