Vi KronobergsVävare logga
riksloggan

  Pages in English

  tillbaka till nutid

  Styrelsen 2010, kontakt
  Februari '10
  Utställning mars '10
  Årsmöte '10
  April '10
  aprilutflykt
  Maj '10
  Augusti '10
  September '10
  Oktober '10
  November '10
  December '10

  Register


År 2010 handlade först om väskor, sedan om mattor.

"Väskleken" avslutades med en utställning på Lessebp bibliotek, och mattinriktningen påbörjades i viss mån med utflykten till Glimåkra.
Sedan dess har vi hunnit tala om ett antal matt-tekniker - samlingssidan finns här. På samlingssidan finns också ett antal matt-länkar "ut i världen". Vi samlade också ihop allt vad vi tidigare gjort om mattor (mest bara bilder, men med länkar).

Vår idé om en Månadens väv på Riks-sidan (som togs emot med entusiasm från alla lokalföreningar utom en) har nu funnits i ett helt år. Och - kan man tänka sig! - VKV har bestått med hela fyra beskrivningar under det första året! (Dessutom är Eivor först ut för 2011, och vi har 2 till på gång...) Jag tycker att vi ska vara jättemalliga över att vi, en av de minsta föreningarna i landet, har kunnat bidra med en tredjedel av årets beskrivningar! Att vi dessutom har kapacitet för ytterligare en fjärdedel av nästa år gör inte vår insats mindre, precis!

uppdatering oktober 2017:
Riks har gjort om sin hemsida, så nu presenteras samtliga publicerade månadsvävare på en enda sida (se ovan).
Bilderna nedan är inte längre länkade till beskrivningen - gå till Månadens väv-sidan på Riks-sidan och scrolla ned. Alla beskrivningarna finns där.

Månadens väv januari'10      Månadens väv juni'10

Månadens väv augusti'10      Månadens väv september'10
För att göra lite mer sifferexercis: det finns 17 lokalföreningar, och det är 12 månader på ett år. VKV har sänt in (totalt) 7 beskrivningar. Om varje lokalförening sände in i samma takt som vi, skulle våra bidrag räcka i nästan 10 år. (Fast, detförstås - det var ju en avdelning som inte ville delta. Då skulle våra bidrag bara räcka i lite drygt nio år...)
Eller, man kunde se det såhär: föreningen har ca 1500 medlemmar. Lår oss anta att åtminstone 10% av medlemmarna skulle kunna ha nå't att bidra med - det skulle bli 150 beskrivningar - eller, faktiskt, ungefär 10 år (egentligen tolv-och-ett-halvt, men kanske chansen att sådär 30 beskrivningar råkar bli alltför lika varandra kan vi väl gå med på)...

Frågan är om vi kan dra något slutsats av det. Kanske skulle vi ta över idén själva, men då (förstås!) lägga den under vår egen rubrik?
Vad tycker ni, medlemmar? Skulle vi klara av det?
Vi har ju trots allt klarat en almanacka (12 vävar, år 2005) och åtminstone en 10-12 till, spridda under åren (se registret), vilket gör åtminstone 25 beskrivningar... Tänk på saken!

I övrigt: klicka i vänstra spalten, så kan du läsa om alla våra aktiviteter under 2010!

www.bergdalaspinnhus.com/kronoberg/